Doden zijn vandaag niet vergeten in Drenthe en Groningen

De vlag hangt halfstok bij de molen in Rolde. Foto: Marcel Jurian de Jong

Samen de doden herdenken op massale bijeenkomsten is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan. Maar de doden worden in Drenthe en Groningen niet vergeten, zo bleek vandaag.

Bij hoge uitzondering is het vlaggenprotocol dit jaar aangepast. De vlag gaat niet  - zoals anders - halfstok tussen zes uur en zonsondergang, maar de hele dag.

Veel gemeentebestuurders maken normaal gesproken op 4 mei een rondgang langs de herdenkingsmonumenten in hun gemeente. Soms in een goedgevulde bus met genodigden. Dat zouden er dit jaar extra veel zijn geweest vanwege het lustrumjaar.

Die genodigden waren er nu niet of in beperkte mate. Maar de doden werden niet vergeten, zo bleek uit een kleine greep uit de herdenkingsactiviteiten vandaag.

4 Mei 2020 zal een heel andere dag voor mij zijn'', schrijft Peter ten Hoove uit Groningen. ,, Geen herdenkingen bij alle begraafplaatsen in de stad Groningen. Ook geen stille tocht in de stad Groningen. Maar toch blijf ik herdenken, ook namens de Algemene Vereniging voor Oud- en actief dienend personeel van de Koninklijke Marine, afdeling Groningen. Maar dan op deze manier want dit mag niet vergeten worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu