Corona slaat keihard toe in azc Delfzijl: zeker twaalf bewoners besmet. Een asielzoeker melde zich vorige week met klachten bij de medische dienst en werd positief getest

Twaalf bewoners van het asielzoekerscentrum in Delfzijl zijn besmet met het coronavirus. Foto: Archief DVHN

Twaalf bewoners van het asielzoekerscentrum in Delfzijl zijn besmet met het coronavirus. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De positief geteste bewoners zijn op locatie in isolatie geplaatst. Hun huisgenoten verblijven in quarantaine, aldus het COA.

Vorige week meldde zich een bewoner met klachten bij de medische dienst van het azc. De bewoner werd getest en de uitslag bleek positief. De GGD heeft contactonderzoek uitgevoerd waarna meer personen zijn getest.

Tot nu toe zijn er twaalf bevestigde coronabesmettingen.

Maatregelen

Volgens het COA zijn direct na de eerste besmetting verschillende activiteiten in en rondom het azc stilgelegd, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overige bewoners is gevraagd de voorzorgsmaatregelen extra in het oog te houden en zich ook bij milde klachten meteen te melden.

„Dit is de huidige stand van zaken. We wachten op dit moment niet nog op uitslagen van tests”, zegt een woordvoerder van het COA. Of het aantal besmettingen mogelijk verder op gaat lopen, is niet te zeggen.

Een vijftal bewoners die tot een risicogroep behoort is op vrijwillige basis preventief overgeplaatst naar een ander azc.

Asielzoekerscentrum Delfzijl

Het COA houdt samen met de GGD de situatie nauwlettend in de gaten, om zo nodig tot verdere maatregelen over te gaan. De medewerkers informeren sinds het begin van de coronacrisis de bewoners van de verschillende opvanglocaties in het land over het virus. Bijvoorbeeld door flyers over het coronavirus en hygiënemaatregelen in alle talen te verspreiden.

In mei sloeg corona ook al toe in een asielzoekerscentrum in Sneek. Daar raakten ruim twintig mensen besmet met het virus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu