Corona slaat toe op afdeling voor dementerenden in Maarsheerd in Stadskanaal. Merendeel bewoners test positief

Foto: 112 Groningen

Het merendeel van de bewoners van de afdeling Madelief (voor dementerenden) van woon- en zorgcentrum Maarsheerd in Stadskanaal is besmet met het coronavirus. Ook enkele medewerkers testten positief.

Directeur Ridzert Veenstra van woonzorgstichting BCM, waaronder Maarsheerd valt, zegt geen exacte aantallen te kunnen noemen. ,,Maar”, zegt hij. ,,Op een afdeling wonen gemiddeld achttien mensen.”

De besmettingen kwamen aan het licht nadat een medewerker positief testte. ,,We hebben vervolgens uit voorzorg ook de bewoners laten testen. Daaruit kwam naar voren dat het merendeel besmet is. Ook al vertoont geen van hen op dit moment echte Covid-klachten.”

Behalve deze bewoners zijn meerdere medewerkers besmet. ,,Maar de continuïteit van de zorg komt nog niet in gevaar”, benadrukt Veenstra. ,,De besmette medewerkers moeten uiteraard voorlopig thuisblijven.”

Gesloten voor bezoekers

De afdeling Madelief - de eerste etage van Maarsheerd - is volledig gesloten voor bezoekers. ,,Op de overige afdelingen hebben we de bezoektijden aangepast. Elke bewoner mag maximaal twee vaste bezoekers ontvangen, maar niet tegelijkertijd op bezoek komen. Elke dag mag maximaal één bezoeker per bewoner maximaal één uur op bezoek komen.”

Op een van de andere afdelingen is ook een medewerker besmet met het coronavirus. Veenstra: ,,Ook op deze afdeling laten we alle bewoners testen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu