Corona-uitbraak in Leer: 4 nieuwe besmettingen, 133 mensen verplicht in quarantaine

Dit restaurant bij Leer is een besmettingshaard in Duitsland. Videostill AD

De corona-uitbraak in de regio Leer blijft zich uitbreiden. Het aantal besmettingen is met 4 naar 22 positief geteste personen gestegen. Ook het aantal mensen dat in quarantaine zit, is fors gestegen. Waren dat er zondagavond nog 118, nu moeten 133 mensen verplicht een aantal dagen thuis blijven.

Dat heeft Landkreis Leer maandag bekend gemaakt. Eind vorige week werd bekend dat een aantal personen het coronavirus had opgelopen, nadat ze op 15 mei present was geweest bij de heropening van een restaurant in Landkreis Leer.

Tijdens het etentje is volgens enkele aanwezigen een aantal hygiëneregels met voeten getreden. De eigenaar van het restaurant heeft zich daar op de Facebookpagina van het etablissement tegen verweerd.

Restaurant inmiddels gesloten

De eigenaar heeft het restaurant inmiddels gesloten, hoewel hij daar niet toe gesommeerd was. Volgens een zegsman van Landkreis Leer had het restaurant open kunnen blijven. Landkreis Leer onderzoekt of de restaurant eigenaar zich aan de voorschriften heeft gehouden.

Landkreis Leer heeft de Groningse autoriteiten tot dusver niet officieel op de hoogte gebracht van de corona uitbraak. Er zijn ook geen aanwijzingen dat besmette Duitsers zich de laatste dagen in Nederland hebben opgehouden.

Nieuws

Meest gelezen

menu