Corona wordt De Schildgroep de baas: alle voorstellingen van De Inundatie tot nader order geannuleerd (reprise begin 2021)

De speeldata worden doorgeschoven naar januari/ februari 2021.

Na de première in Overschild is het coronavirus De Schildgroep de baas geworden. ,,We stonden er helemaal klaar voor om op reis te gaan met Inundatie.’’

De voorstellingen in de Synagoge in Appingedam, Hellum en Woltersum moesten door ziekte van één van de spelers worden geannuleerd.

Nieuwe verscherpte maatregelen

,,De Schildgroep moet tot haar spijt mee delen dat in verband met de nieuwe, verscherpte maatregelen van onze overheid de voorstellingen van De Inundatie voor de komende weken af te gelasten’’, aldus Klaasje Pen.

De Inundatie gaat over de onderwaterzetting van Groningen tussen Delfzijl en Harkstede in het laatst jaar van de Tweede Wereldoorlog. ,,Met de nieuwe ontwikkelingen rondom corona wordt het ons wel heel lastig gemaakt om alsnog door te gaan’’, zegt Klaasje Pen.

Wij willen niet de oorzaak zijn dat bezoekers ziek worden

Hoewel de overheid toestaat dat er met 30 bezoekers een voorstelling gespeeld mag spelen heeft De Schildgroep besloten daar niet voor te gaan. ,,Wij voelen een grote verantwoordelijkheid naar ons publiek toe en zouden niet de oorzaak willen zijn van ziekte van één van onze bezoekers’’, aldus Pen.

De speeldata worden doorgeschoven naar januari/ februari 2021. Vanzelfsprekend in afwachting van de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn en ook dan wordt coronaproof gespeeld.

Omboeken van tickets of geld terug

Pen: ,,Wij voelen het als onze plicht om het verhaal van de Inundatie te spelen maar wel op een verantwoorde manier voor spelers en toeschouwers.’’

Voor het omboeken van tickets kan gemaild worden naar schildgroep@gmail.com . Voor de nieuwe speeldata kunt bezoekers terecht op de website: www.de-schildgroep1.webnode.nl .

Wie geen kans ziet om naar een van de nieuw ingeplande voorstellingen te komen, krijgt zijn of haar geld terug. Een mailtje naar het bovenstaande mailadres volstaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu