Coronabesmetting op Werkman Stadslyceum in Groningen (maar school hoeft niet dicht)

Het Stadslyceum. Foto: Google Streetview.

Een leerling van het H.N. Werkman Stadslyceum in de Groningse binnenstad is positief getest op corona. De school blijft in overleg met de GGD wel open, omdat de besmette leerling geen symptomen heeft.

De leerling, die woensdag en donderdag nog op school geweest is, heeft zich preventief laten testen omdat een familielid tot de risicogroep behoort. Vrijdagochtend bracht rector Co Tammeling in een mail alle leerlingen - er zitten ruim 1400 op het Stadslyceum - en ouders op de hoogte.

GGD: geen extra maatregelen nodig

‘Omdat er geen klachten waren en het dus ging om een preventieve test, heeft de GGD mij gisteravond verzekerd dat het voor ons veilig is om vandaag naar school te gaan’, schrijft Tammeling. Bij een mogelijke coronabesmetting houdt het Stadslyceum altijd ruggespraak met de GGD, die nu aangegeven heeft dat er geen extra maatregelen nodig zijn.

Donderdagavond deden op social media al geruchten de ronde over de besmetting, die volgens Tammeling niet altijd juist waren. ‘We snappen dat bij berichten over besmettingen ongerustheid ontstaat. We moeten er rekening mee houden dat er ook in de komende maanden een leerling of medewerker besmet blijkt.’ Als dat gebeurt, zal de school daar zo snel mogelijk over communiceren, stelt hij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu