Coronapandemie haalt ook een streep door Winterwelvaart in Groningen, Zoutkamp en Sappemeer

Vanwege corona dit jaar geen Winterwelvaart. Foto: Niels Knelis Meijer.

Winterwelvaart, het jaarlijkse evenement rond historisch varend erfgoed in Groningen, Zoutkamp en Sappemeer gaat vanwege de coronapandemie niet door.

Er komen geen historische schepen en er is geen theater- en muziekprogramma.  In augustus was er nog sprake van een editie in aangepaste vorm maar dat blijkt niet haalbaar te zijn onder de huidige omstandigheden.

Omdat er geen Winterwelvaart is biedt de organisatie een alternatief via een theatrale luisterroute die je straks via je mobiele telefoon langs monumenten en andere bezienswaardigheden leidt.  De luisterroute is vanaf 18 december via www.winterwelvaart.nl een half jaar lang ter plekke gratis te beluisteren via je mobiele telefoon.

Kerstpakket voor bruine vloot

Door het grotendeels verloren vaarseizoen staat het voortbestaan van de Nederlandse chartervloot op het spel. Om deze sector met het wegvallen van het evenement toch te kunnen ondersteunen, is er een speciaal kerstpakket. Deze WinterWelVaart-kerstbox is vanaf maandag 23 november te bestellen op de website van het Gronings initiatief Grokaalbox.nl en op winterwelvaart.nl . De winst gaat naar de Bruine Vloot. De kerstbox wordt op vrijdag 18 december thuisbezorgd. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu