Jongeren met corona op Terschelling worden donderdagavond per watertaxi naar Harlingen gebracht. Veel mensen moeten nog wachten op testuitslag

Jongeren op camping Appelhof. Foto: Neeke Smit

Jongeren op Terschelling die positief testen op het coronavirus worden donderdagavond per watertaxi naar Harlingen gebracht. Vervolgens moeten ze met eigen vervoer naar huis.

Wie niet naar huis kan, wordt naar een quarantainelocatie gebracht. Verder is in Harlingen een speciale wachtruimte ingericht voor wie positief test en nog moet wachten op vervoer.

De GGD testte donderdag rond de 200 mensen. Het overgrote deel van hen krijgt donderdagavond de uitslag. Tot die tijd moeten zij op het eiland blijven. Wie een negatieve uitslag heeft, kan vrijdag per veerboot naar de vaste wal.

Pas vrijdagochtend de uitslag

Een aantal jongeren krijgt vrijdagochtend pas de uitslag. Hun test kon niet meer mee op de boot en was dus niet op tijd bij het laboratorium van Izore in Leeuwarden. Deze jongeren zijn voor het afnemen van de test geïnformeerd over de vertraging.

Vrijdag wordt opnieuw getest in kerkgebouw ET-10 in Midsland. Jongeren die op Appelhof kamperen kunnen zich hier melden maar ook eilanders en toeristen met milde klachten zoals keelpijn of een loopneus.

GGD Fryslân verwacht donderdagavond nog bekend te kunnen maken hoeveel testen positief waren.

Nieuws

menu