Oldambt komt met coronapolsbandje voor Marktplein Winschoten

Café Woodies in Winschoten. Foto: Google Streetview

Als eerste gemeente in Groningen werkt de gemeente Oldambt met zogeheten coronapolsbandjes. Wie in het weekeinde op het Marktplein in Winschoten uit wil gaan, kan er een krijgen.

Wie op het Marktplein in Winschoten op stap wil hoeft niet langer bij elke nachtkroeg of -club een QR-code te laten scannen. ,,Iedere vrijdagavond en zaterdagavond vanaf 18.00 uur, met ingang van vandaag vrijdag 1 oktober, kunnen bezoekers op het Marktplein terecht voor een polsbandje’’, meldt Jolanda de Jager van de gemeente Oldambt.

Alle nachtkroegen doen mee

Mensen die op stap willen of een kroegentocht willen maken en een bandje willen, moeten zich legitimeren en hun coronacheck-app laten scannen. Vervolgens kunnen ze een bandje krijgen. De Jager: ,,Daarmee hoeven bezoekers niet bij iedere kroeg of club opnieuw hun coronatoegangsbewijs te tonen.’’ Alle nachtkroegen en -clubs doen volgens De Jager mee.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: ,,Het ontlast de ondernemers doordat ze niet alle bezoekers hoeven te vragen naar hun QR-code.’’

Polsbandje is aanvulling

Met een polsbandje is sneller te zien of iemand een geldige QR-code heeft. De polsbandjes worden alleen uitgegeven aan mensen die een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen.

Sikkema: ,,Ze zijn niet ter vervanging van het coronatoegangsbewijs. Het polsbandje is een aanvulling. Mensen kunnen nog steeds met hun coronatoegangsbewijs de kroeg of club in.

Na het weekend kijkt een vertegenwoordiging van de Marktpleinhoreca samen met de gemeente naar hoe het heeft gewerkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu