Döner-ondernemer Bektas uit Groningen wil van het vlees af. 'Over een paar jaar alles vegan'

Ondernemer Bektas Kablan in zijn nieuwe zaak. Foto's: Peter Wassing
In Groningen opent dinsdag een nieuwe kebabzaak met veganistische kapsalons. Ondernemer Bektas Kablan lijkt een primeur te hebben in de stad.
Het is januari 2022. Bektas Kablan staat in zijn kebabzaak Dönerix. Hij maakt net een broodje kebab voor een klant als hij zich afvraagt: hoeveel kippen zitten er eigenlijk op deze spies? (Antwoord: een stuk of veertig.) „Dat vond ik toch moeilijk. Ik hou van dieren.”
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's