DJ Wim Drent neemt live ontslag op Radio Continu: 'Het kwam er eigenlijk op neer: je past je aan of je dondert maar op. Daar heb ik geen zin in'

DJ Wim Drent heeft maandagochtend live op de radio ontslag genomen bij piratenzender Radio Continu. Drent kan zich niet vinden in het muziekbeleid van de directie en is daardoor het plezier in het radiomaken verloren: ‘Er zitten platen in de playlist waar volgens mij geen hond op zit te wachten’.

Drent heeft vorige week zijn beklag gedaan bij de directie van Radio Continu over de veranderde playlist. Volgens de DJ is er namelijk amper nog ruimte voor piratenmuziek of polka. ‘Dat heeft alles te maken met de muziekkeuze die de directie heeft gemaakt. Tot voor kort was ik best vrij in de platen die ik wilde draaien, maar nu ben ik gesommeerd om mij aan de playlist te houden’, vertelde Drent maandagochtend tijdens zijn programma.

De DJ liet weten daar op zich niet zoveel problemen mee te hebben. Mits de playlist ‘mooi zou zijn’ en dat is volgens Drent niet het geval. ‘Ik ben van mening dat er veel platen ontbreken in de huidige playlist van Radio Continu. Dat er eigenlijk platen in zitten, waar werkelijk geen hond op zit te wachten. Maar goed, dat is mijn mening’, aldus de radiomaker, die dat ook heeft laten weten aan de directie.

Geen zin in

‘Ik heb een mail gestuurd en vorige week antwoord gekregen. Dat kwam er eigenlijk op neer dat ik mij aan moest passen of anders op kon donderen’, vatte Drent samen. ‘Ik ben 53 jaar en zit inmiddels 35 jaar in het radiovak. Daar heb ik geen zin in en dus heb ik besloten om te gaan stoppen. Ik hou de eer aan mijzelf. Ik wil radiomaken op een manier waarvan ik denk dat-ie leuk is. Je moet altijd plezier hebben in je werk en dat heb ik niet meer. Dus bij deze maak ik bekend per direct te gaan stoppen bij Radio Continu.’

Drent bedankte zijn luisteraars voor het luisteren en de vele reacties die hij altijd ontving tijdens zijn programma. ‘Ja, het is schrikken hè. Voor mij ook. Maar ik ben er gewoon klaar mee’. Na zijn laatste woorden schakelde Drent zijn apparatuur uit. Na een paar seconden startte de noodband en was er weer muziek te horen.

Nieuws

menu