DP6 architectuurstudio uit Delft wint aanbesteding nieuw gemeentehuis in Winschoten. Opdracht: ontwerp een flexibel gebouw

Foto: Gemeente Winschoten

DP6 architectuurstudio uit Delft ontwerpt het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Oldambt uit Winschoten. Dat is uitkomst van van de Europese aanbesteding.

DP6 architectuurstudio, dat veel ervaring heeft met het ontwerpen van grote openbare gebouwen als gemeentehuizen, scholen en theaters, werkt in het ontwerpteam samen met een installatieadviseur (Nelissen Ingenieursbureau), interieurontwerper (Zenber Architecten) en constructeur (Van Rossum Ingenieurs).

‘We zijn blij dat we zulke goede, ervaren partijen hebben kunnen selecteren waarmee we direct aan de slag kunnen. Dat betekent dat we weer een belangrijke stap verder zijn’, reageert wethouder Erich Wünker in een persbericht.

Hij kijkt uit naar de samenwerking. ‘We kunnen nu echt beginnen met ontwerpen. Daarvoor verwachten we ongeveer een jaar nodig te hebben, daarna start de bouw. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het nieuwe gemeentehuis eind 2023 klaar is.’

Poort van Winschoten

Het nieuwe gemeentehuis is onderdeel van het project Poort van Winschoten , ofwel de afronding van het zuidelijk centrumgebied van Winschoten. Doel is het centrum aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken. Hiervoor wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht, met aandacht voor alle gebruiksfuncties.

Gemeentepersoneel op vier locaties

Het gemeentepersoneel is momenteel op vier locaties gehuisvest. Dat is duur en inefficiënt. Bovendien zijn de huidige gebouwen toe aan groot onderhoud, onder andere om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen.

Omdat uit onderzoek is gebleken dat nieuwbouw goedkoper en toekomstbestendiger is, wordt een nieuw gemeentehuis gebouwd voor centrale huisvesting van alle ambtenaren, met uitzondering van de buitendienst.

Invloed Covid-19 op ontwerp gemeentehuis

Bij de verdere invulling van het plan wordt kritisch gekeken naar de invloed van Covid-19 op het ontwerp. De architect heeft de opdracht om een flexibel gebouw te ontwerpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu