DVHN en LC kopen ambulance met geld 'Help Oekraïne NU!' Ziekenwagen rijdt direct naar de Donbas

Krantendirecteur Evert van Dijk (l) en zijn Mediahuis Noord collega Martin Nijenhuis (r) houden een sticker met een steunbetuiging voor de Oekraïense bevolking omhoog. De ambulance achter hen werd gekocht met donaties van lezers en gaat rechtstreeks naar waar de hulp het meest nodig is.

Krantendirecteur Evert van Dijk (l) en zijn Mediahuis Noord collega Martin Nijenhuis (r) houden een sticker met een steunbetuiging voor de Oekraïense bevolking omhoog. De ambulance achter hen werd gekocht met donaties van lezers en gaat rechtstreeks naar waar de hulp het meest nodig is. Foto: Harry Tielman

Een ambulance is vrijdag namens lezers van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden overgedragen aan stichting Breath Ukraine. Vrijwilligers rijden er direct mee naar de Oekraïense stad Kostjantynivka, aan het front in de Donbas.

‘Lezers van twee Nederlandse dagbladen steunen de inwoners van Oekraïne’ prijkt in het Engels op de tweedehands ambulance in Annen. De ziekenwagen werd gekocht met geld uit de grote lezersactie Help Oekraïne NU!.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's