DVHN-podcast Na Sluitingstijd is een hit. Heb jij het verhaal van horecamagnaat Sjoerd Kooistra al geluisterd?

Luister nu Na Sluitingstijd, het verhaal van Sjoerd Kooistra. Foto Archief DVHN/Corne Sparidaens

De zesdeslige podcastserie Na Sluitingstijd, over de bijzondere horecamagnaat Sjoerd Kooistra uit Groningen, is een hit. De podcast is al meer dan 130.000 keer gedownload en prijkt in de toplijsten van Apple en Spotify. Luister de hele serie hier.

In juni 2010 maakt Sjoerd Kooistra, de bekendste horecamagnaat van Nederland, onverwachts een einde aan zijn leven. Kooistra was eigenaar van het succesvolle horecaconcept de Drie Gezusters. Hij bezat op het hoogtepunt van zijn carrière meer dan 85 horecazaken in heel Nederland en werd geschat op een vermogen van 130 miljoen euro.

Flamboyant en meedogenloos

Maar wie was deze flamboyante man die vooral bekend stond om zijn meedogenloze manier van zakendoen? Hoe raakte hij verwikkeld in een miljoenenconflict met bierbrouwerij Heineken? En waarom maakte hij in 2010 plots een einde aan zijn leven?

Dit is Na Sluitingstijd, gemaakt door Myrthe Klaus en Geesje Oostland voor Dagblad van het Noorden. Een zesdelige podcast over het geheimzinnige en turbulente leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Nieuws

Meest gelezen

menu