Daghoreca vult gaten in winkelstraten van Groningen. 'De binnenstad is totaal veryupt'. Maatregelen nodig om wildgroei te voorkomen?

Horeca-dagzaken rukken op in de winkelstraten in de Groningse binnenstad: onderzoekers waarschuwen de gemeente dat de balans niet te veel mag doorslaan.

Horeca-dagzaken rukken op in de winkelstraten in de Groningse binnenstad: onderzoekers waarschuwen de gemeente dat de balans niet te veel mag doorslaan. Foto: Jan Willem van Vliet

Daghoreca overheerst te sterk in het straatbeeld van de Groningse binnenstad. De groei van koffie- en eettentjes, waar mensen tussen het winkelen door neerstrijken, is de gemeente een doorn in het oog.

Steeds vaker worden lege winkelruimtes in de binnenstad ingevuld door daghoreca. Het staat een gezonde mix van horecazaken en detailhandel in de weg, vinden coalitiepartijen GroenLinks, SP, PvdA en Partij voor de Dieren. Kleine ondernemers die ruimte in de binnenstad zoeken, zouden het bij stijgende huurprijzen afleggen tegen de populaire daghoreca.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's