Dan heb je straks een overdekt zwembad en een sporthal in Finsterwolde. 'Mensen, we hebben jullie heel hard nodig'

Oldambtsters melden zich als vrijwilliger voor sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde dat mogelijk door een burgerinitiatief wordt overgenomen van de gemeente.

Oldambtsters melden zich als vrijwilliger voor sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde dat mogelijk door een burgerinitiatief wordt overgenomen van de gemeente. Foto: DVHN

De steun voor het openhouden van het overdekte zwembad en sporthal De Hardenberg in Finsterwolde groeit. Maar daarmee stijgt ook de spanning bij het burgerinitiatief, dat het hele sportcomplex voor eigen rekening en risico wil overnemen.

Inwoners die zonder één cent exploitatiesubsidie een sportcomplex gaan bezitten en exploiteren is in Oldambt nog nooit vertoond. Op papier sluit De Hardenberg 1 juli, nadat de gemeenteraad besloot de jaarlijkse bijdrage van een half miljoen stop te zetten. De gemeente wil af van de sportvoorziening. ,,Dat kan snel gaan. Voor je het weet is zover. Dan moet er wel een organisatie staan’’, zegt bestuurslid André Hateboer van Stichting MFC De Hardenberg.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's