Dankzij hengst Roderick zette zoon Jan Sander de erfenis van Gerrit Haas' Besmanninckhoeve voort

Op ponykamp bij het IJslandse-paardenparadijs Besmanninckhoeve van Gerrit Haas was een begrip, de ultieme droom van duizenden paardenmeisjes. Zoon Jan Sander zet het werk van zijn vader voort in Duitsland. Maar vanzelfsprekend was die stap niet.

Jan Sander Haas (rechts) met moeder Froukje en zijn partner Robert Jansema op de Reiterhof Bramsche in het Duitse Lingen. Op de voorgrond de IJslandse paarden Spjalla frá Fitjum en (rechts) Kjarnorka frá Námsgáfur.

Jan Sander Haas (rechts) met moeder Froukje en zijn partner Robert Jansema op de Reiterhof Bramsche in het Duitse Lingen. Op de voorgrond de IJslandse paarden Spjalla frá Fitjum en (rechts) Kjarnorka frá Námsgáfur. Foto: Janneke Vos

Duizenden ponyfans beleefden er in de zomer hun ultieme vakantiedroom: Ponykamp De Besmanninckhoeve, het IJslandse-paardenparadijs van Gerrit Haas, zijn vrouw Froukje en hun zoons Niels en Jan Sander. In bijna twintig jaar tijd kwamen er elke zomer bijna driehonderd kinderen op ruiterkamp. Eerst tien jaar in Ommen, daarna acht jaar in het Friese Langedijke, de laatste jaren in afgeslankte vorm in Sellingen. Al bestaat het bedrijf al tien jaar niet meer, De Besmanninckhoeve is nog steeds een begrip, een zoete herinnering voor veel inmiddels volwassen ponymeisjes uit Nederland en daarbuiten.

Puur geluk spat van de foto's af

Nieuws

menu