De Drie Gezusters-baas Laurens Meyer hekelt 'symboolpolitiek' kabinet en doet voorstel: 'Geef horeca een paar dagen de tijd om voorraden op te maken'

Laurens Meyer, de grootste kroegbaas van Nederland, is zijn vertrouwen in de bewindslieden helemaal kwijt. Foto: Sem van der Wal/ANP

Als de horeca de deuren moet sluiten, laat die maatregel dan pas over een paar dagen ingaan. Cafés en restaurants hebben tijd nodig om hun ingekochte voorraden op te maken, zegt Laurens Meyer, eigenaar van onder meer De Drie Gezusters in Groningen.

,,We hebben de vorige keer tonnen aan voedsel moeten weggooien", zegt Meyer. ,,We hebben het uitgedeeld aan personeel, naar de voedselbank gebracht, maar er is ook heel veel in de containers beland.”

'Symboolpolitiek'

Meyer is het oneens met de mogelijke sluiting van de horeca. ,,Ik vind het symboolpolitiek”, zegt Meyer. ”Het virus verdwijnt er niet van. We moeten met maatwerk kijken hoe we mét het virus kunnen leven. Daar heeft de horeca ook al allerlei ideeën voor aangedragen."

Meyer zei onlangs zich te beraden op de vraag of het onder de nieuwe coronaregels nog uit kan om zijn zaken in onder meer Groningen open te houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu