De Gaveborg wint Appeltje van Oranje

Multifunctioneel Centrum De Gaveborg in Oostwold (gemeente Leek) is dit jaar een van de drie winnaars van het Appeltje van Oranje. Dat heeft het Oranje Fonds woensdag bekendgemaakt.

De Appeltjes van Oranje gaan dit jaar naar gemeenschappelijke voorzieningen die helemaal gerund worden door vrijwilligers. Andere winnaars zijn dorpshuis Ons Genoegen in het Utrechtse Nieuwer Ter Aa en Ontmoetingscentrum De Pracht in het Noord-Brabantse Waalre.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs voor initiatieven die verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,-. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

In MFC De Gaveborg zitten verschillende voorzieningen zoals basisonderwijs, kinderopvang, sport, het dorpshuis en een dorpssupermarkt met sociale werkplekken. Het centrum is het hele jaar dagelijks geopend en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. 150 vrijwilligers zetten zich in.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu