De Grote Markt in Groningen wordt in 10 fasen opnieuw ingericht (in september beginnen de werkzaamheden)

De werkzaamheden aan de Grote Markt beginnen in de loop van september. Foto: gemeente Groningen.

De werkzaamheden op de Grote Markt in Groningen starten in de loop van september. In tien deelfasen en in totaal zo’n anderhalf jaar wordt het plein opnieuw ingericht.

De werkzaamheden worden over verschillende fases verdeeld om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken, meldt de gemeente. Tijdens elke fase is een ander deel van het plein afgesloten.

Het werk aan de Grote Markt start aan de zuidwestzijde: het gebied tussen het Stadhuis, Bakker Bart en de kiosk. Dit deelproject is naar verwachting eind 2022 afgerond. Daarna gaat de aannemer, in de winterperiode, aan de slag met het terrassengebied voor de Drie Gezusters.

Warenmarkt naar Vismarkt/Akerkhof

De Grote Markt moet een ‘verblijfsplein’ worden waar regelmatig evenementen kunnen plaatsvinden. De marktkramen die voor en naast het Stadhuis staan staan daarom vanaf woensdag tussen de Vismarkt en het Akerkhof.

De snackkramen aan de zuidzijde van het Stadhuis behouden wel hun plek. Vaste standplaatshouders zoals de poffertjeskraam en de bloemenstalling krijgen aan de noordzijde van de Grote Markt (voor het Groot Handelshuis) een vaste plek.

Bussen gaan andere route rijden

Op 17 juli gaat de zomerdienstregeling van het openbaar vervoer in. Vanaf dat moment rijden er geen bussen meer over De Grote Markt. De nieuwe route gaat via Zuiderdiep-Kattendiep-Kattenbrug-Turfsingel-W.A.Scholtenstraat-busknooppunt UMCG Noord en vice versa. Voor de nieuwe route zijn nieuwe binnenstadshaltes gemaakt waar je kunt in- en uitstappen: de halte Sint Jansbrug (bij de Stadsschouwburg en het Provinciehuis) en op het Zuiderdiep en Kattendiep.

Nieuws

Meest gelezen

menu