De Hel van het Noorden geldt als de zwaarste roeiwedstrijd van Nederland. Soms lijkt het wel een bingo van bootnummers

Roeivereniging Aegir hield zondag voor de 45ste keer de zwaarste roeiwedstrijd van Nederland: de Hel van het Noorden. Het was dus geen bronstige eland die in de wijde omtrek was te horen op deze zondagochtend, maar gewoon een roeier die he-le-maal kapot zat.

De hel van het Noorden met tegen de regen geklede toeschouwers en medewerkers, een omgeslagen skiff, een goed deelnemersveld en roeiers die het uiterste geven.

De hel van het Noorden met tegen de regen geklede toeschouwers en medewerkers, een omgeslagen skiff, een goed deelnemersveld en roeiers die het uiterste geven. Foto: Peter Wassing

Natuurlijk, de Hel van het Noorden is een eendaagse roeiwedstrijd, maar stiekem zal -ie voor de deelnemers uit (vooral) alle studentensteden van Nederland al een weekje eerder beginnen. Niet omdat de training dan aanvangt. Als het goed is, moet het fysieke gedeelte dan al voor elkaar zijn en is rusten juist het devies. Nee, dan begint het voorzichtig openen van een weerapp naar keuze. Met angst en beven scrollen ze op Buienradar of Weeronline naar zondag 27 november. Wat voor hel wordt De Hel?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's