De Hondsrug krijgt evaluatiecommissie van UNESCO op bezoek, status van het natuurgebied wordt opnieuw beoordeeld voor komende vier jaar

Wandelaars op de Hondsrug. Foto: Gijs Hardeman

De evaluatiecommissie van het Global Geoparkks Network (GGN) brengt deze week een bezoek aan het Hondsruggebied. In 2013 kreeg het gebied voor het eerst een status als geopark toegekend. Twee jaar later volgde ook een UNESCO status. De laatste evaluatie vond plaats in 2017.

In het voorjaar van 2022 zal bekend worden of het Hondsruggebied ook de komende vier jaar als UNESCO Global Geopark wordt aangemerkt. In december van 2020 zijn al de benodigde documenten ingediend om de status te kunnen verlengen. Die maken onderdeel uit van de beoordeling, waar ook een meerdaags bezoek aan het geopark onder valt.

Daarvoor is deze week een speciaal programma samengesteld. Zo brengt de evaluatiecommissie een bezoek aan geologische plekken in het gebied, waar gidsen en vertegenwoordigers van musea de leden bijpraten over de ontwikkelingen en de status.

Ook de terreinbeheerders, partners van het geopark en de wetenschappelijke commissie zullen worden gehoord door de evaluatiecommissie. De Hondsrug is momenteel het enige geopark in Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu