De Poedies gaan met Fries Wolma in een Cadillac op campingtoer langs Opende en Zevenhuizen

De Poedies en Fries Wolma toeren vrijdag met hun zomersingle langs camping in Opende en Zevenhuizen. Foto: AbFab

Vakantiegangers op de minimacamping in Opende en camping Aan de Bosrand in Zevenhuizen worden vrijdag getrakteerd op een gratis optreden van De Poedies en Fries Wolma.

Met de twee voorstellingen brengen de drie vrouwen van De Poedies en Fries Wolma hun onlangs uitgebrachte zomersingle Poedie Poedie Poedie onder de aandacht. Om de optredens een bijzonder tintje te geven, laat het gezelschap zich vervoeren in de Cadillac van Wally van der Reyd. drummer in Zuver Scheerwol, de band van Wolma en Sytse Scheeringa.

Minimacamping van Appie Wijma

Jetta Post van de Poedies vertelt dat ze op de camping een set van ongeveer acht liedjes spelen. ze openen en eindigen met de single. ,,Het liedje gaat in ieders hoofd zitten. Aan het einde is het de bedoeling dat iedereen het meezingt."

Wolma vindt dat het nummer past bij het zomerse vakantiegevoel. ,,We willen ons liedje graag voor de vakantiegangers zingen. Ik dacht direct aan Appie Wijma in Opende. Die man heeft een camping voor mensen met weinig geld. Hoe mooi is het, om daar een gratis optreden te verzorgen?"

Optredens geannuleerd vanwege corona

De basis voor het bezoek aan de camping in Zevenhuizen werd eerder dit jaar tijdens de opnames voor de clip van de single in Winsum gelegd. ,,Toen wilde een man op klompen met ons op de foto", zegt Post. ,,Die klompenman bleek een camping te hebben in Zevenhuizen."

Post gaat er vanuit dat de campinggasten alle coronamaatregelen in acht nemen. .,,Door de coronacrisis, werden alle optredens geannuleerd. Waardeloos! Deze tour doen we dus eigenlijk ook een beetje om ons zelf te promoten”, zegt Post.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu