De Vrije Student vraagt spoeddebat Universiteitsraad aan wegens afwijzing accreditatie Vindicat: ‘Niet volgens de regels verlopen’

David Jan Meijer. Foto: Eigen foto

Universiteitsraadspartij De Vrije Student heeft een spoeddebat aangevraagd over het afwijzen van de accreditatie van Vindicat. Volgens de partij is de accreditatie niet volgens de regels verlopen en zijn afspraken met de studentenverenigingen geschonden.

Volgens fractievoorzitter David Jan Meijer kan het bestuur van een studentenorganisatie alleen verantwoordelijk worden gehouden voor incidenten waar ze ook invloed op hadden kunnen uitoefenen. „Het Universiteitsbestuur heeft er zaken betrokken waar de vereniging niets aan kan doen, zoals de huisfeesten en het busincident. De Universiteit heeft beloofd dat ze daar de vereniging niet op zou afrekenen, maar dat doet ze nu wel.”

‘Principekwestie’

Voor de Universiteitsraadspartij gaat het om een principekwestie. „Dit zijn afspraken die met alle studentenverenigingen en -organisaties in Groningen zijn gemaakt. Bij het maken van die afspraken is uitgegaan van wederzijds vertrouwen, maar nu het er op lijkt dat het College deze afspraak terzijde heeft geschoven, zit dat vertrouwen voor veel studentenorganisaties op de wip. Dit zorgt voor veel onzekerheid bij de Groninger studentenorganisaties”, aldus Meijer.

‘Beduveld’

„Bovendien gaf het College donderdagmiddag aan dat er nog geen besluit was genomen over de accreditatie en dat de gesprekken nog volop gaande waren. Dat terwijl zij nog geen twee uur later met een uitgebreid persbericht, bestuursverklaring en onderzoeksrapport kwamen. Er bleek dus wel al een Collegebesluit te zijn genomen. Ik voel mij hierin ronduit beduveld.”

Het spoeddebat heeft voldoende steun gekregen en vindt voor de kerstvakantie plaats.

Nieuws

Meest gelezen

menu