De Wierde in Grijpskerk sluit eind 2018

Op de foto: kinderen van een basisschool op bezoek bij De Wierde in 2001. FOTO ARCHIEF DvhN

Zonnehuisgroep Noord sluit eind 2018 verzorgingshuis de Wierde in Grijpskerk. Bewoners, personeel en vrijwillige medewerkers zijn hierover woensdag ingelicht.

De cliëntenraad van het tehuis is erg ontstemd over de sluiting. De cliëntenraad kondigt aan aan in overleg met het plaatselijke verenigingsleven de mogelijkheid te willen onderzoeken om De Wierde open te houden. B en W van Zuidhorn hebben woensdagmiddag al laten weten dit initiatief te willen ondersteunen.

Door het overheidsbeleid dat erop is gericht ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven laten wonen, is de ouderenzorg onder druk komen te staan. Hierdoor staan appartementen in tehuizen leeg en is Zonnehuisgroep Noord in de financiële misère beland. Oktober vorig jaar werd de sluiting aangekondigd van vier tehuizen in Bierum, Wagenborgen, Kloosterburen en Slochteren.

De Wierde in Grijpskerk is niet het enige tehuis dat bij de nieuwe reorganisatieronde wordt getroffen. In de loop van woensdag volgt de aankondiging van nog een aantal sluitingen van zonnehuizen in de provincie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu