De auto van Nathalie uit Ter Apel werd gestolen en uitgebrand teruggevonden. 'Ik hoop dat ze er niks ernstigs mee gedaan hebben'

Foto: Nathalie Buwalda

Nathalie Buwalda uit Ter Apel kreeg donderdagochtend te maken een onaangename verrassing: haar auto werd volledig uitgebrand gevonden op een parkeerterrein in Emmer-Compascuum.

„Ik wilde vanochtend mijn dochter naar school brengen toen ik zag dat de auto gestolen was,” vertelt ze. „Kort daarna werd ik door de politie gebeld die vertelde dat mijn auto uitgebrand was teruggevonden. Je schrikt er wel van. Ik hoop vooral dat ze er niks ernstigs mee gedaan hebben, of er iemand mee hebben aangereden.”

De Volkswagen Polo van Buwalda brandde donderdagochtend rond zes uur ‘s ochtends volledig uit. Het voertuig werd gevonden op de parkeerplaats bij Voetbalvereniging CEC in Emmer-Compascuum. „Het enige wat nog te redden viel, was een doos met versiersels van het ponykamp van vorige week.”

Oproep

Buwalda vermoedt dat de auto tussen elf uur ‘s avonds en zes uur ‘s ochtends gestolen is. Op Facebook heeft ze een oproep geplaatst waarin ze ooggetuigen oproept om zich te melden. De gouden tip is tot dusverre nog niet binnen gekomen.

De politie meldt zowel onderzoek te doen naar de autobrand als de diefstal. Een woordvoerder meldt dat het nog te vroeg is om te stellen of de auto voor een eventueel misdrijf is gebruikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu