De beste mede ter wereld komt uit Leek. Brouwer Danique laat zijn prijzenkast zien en vertelt alles over deze honingwijn die al 8000 jaar wordt gedronken

Danique Staal mag zich de beste medemaker ter wereld noemen. Mede is een alcoholische drank op basis van honing en het is waarschijnlijk de oudste drank ter wereld. Hij schijnt al 8000 jaar geleden te zijn gedronken. Op het wereldkampioenschap in Polen won hij met zijn verschillende soorten mede zo’n beetje alles wat er te winnen viel. Hij pakte twaalf medailles in diverse categorieën en werd daarmee wereldkampioen. Mede is de grote passie van Danique en hij begon in 2019 zijn eigen brouwerij in Leek ‘De Noorderlijke Mederij’. Het geheim van de mede van Danique? ‘Liefde, liefde voor het product en liefde voor het gist’.

Danique Staal uit Leek mag zich de beste medemaker ter wereld noemen. Mede is een alcoholische drank op basis van honing en het is waarschijnlijk de oudste drank ter wereld. Hij schijnt al 8000 jaar geleden te zijn gedronken.

Op het wereldkampioenschap in Polen won Staal met zijn verschillende soorten mede zo’n beetje alles wat er te winnen viel. Hij pakte twaalf medailles in diverse categorieën en werd daarmee wereldkampioen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's