De burgemeester lapt dit keer de ramen

Burgemeester Jaap Kuin van Pekela is geen type voor een pak, maar soms kan hij er niet onderuit. Gisteren mocht hij echter lekker in hemdsmouwen werken bij de vrijwilligersactie NL Doet.

NL Doet is een landelijke actie van het Oranjefonds. Het fonds ondersteunt en stimuleert vrijwilligers- projecten. Een weekend per jaar wordt met NL Doet aandacht gevraagd voor de vele klussen die vrijwilligers doen. Inmiddels is het een mooie traditie dat bestuurders en andere hoogwaardigheidsbekleders in het kielzog van de koninklijke familie een paar uur meeklussen.

Kuin hielp in Boven Pekela mee bij onderhoudswerk aan dorpshuis De Riggel. Burgemeester en wethouders van Veendam sorteerden gistermiddag kleding bij Kledingbank Maxima in hun woonplaats. Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde schilderde een paar deuren in dorpshuis De Menterne in Muntendam en ‘zijn’ wethouders Thea van der Veen en Lian Veenstra deden snoeiwerk in de Heemtuin. De Stadskanaalster wethouders Goziena Brongers en Johan Hamster schilderden een goederenwagon bij museumspoorlijn STAR.

Burgemeester Baukje Galama en wethouder Francis Boen van Stadskanaal knapten de speelplaats van de Parkwijkschool in Stadskanaal op.

Ook zaterdag steken bestuurders in het kader van NL Doet in hun gemeente de handen uit de mouwen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu