De clitoris wordt eindelijk goed afgebeeld in de biologieboeken van Noordhoff. 'Als we een voet afbeelden zonder tenen, vinden we dat toch ook raar?'

Niet alleen het puntje, maar de gehele clitoris staat met ingang van volgend schooljaar in de nieuwe editie van de biologieboeken van uitgeverij Noordhoff.

Seksuoloog, auteur, podcastmaker en psycholoog Nynke Nijman is blij dat Noordhoff de clitoris goed opneemt in de biologieboeken.

Seksuoloog, auteur, podcastmaker en psycholoog Nynke Nijman is blij dat Noordhoff de clitoris goed opneemt in de biologieboeken. Eigen foto

De bijbal, de zaadbal en de balzak staan allemaal netjes aangegeven in de biologieboeken van Nectar, de biologiemethode van de educatieve uitgeverij Noordhoff. Net als de andere onderdelen van het mannelijke geslachtsorgaan. Maar bij de onderdelen van de vrouw gaat iets mis. Ja, er staat wel bij wat wat is. Maar dat de clitoris meer is dan ‘een orgaantje dat erg gevoelig is voor directe aanraking’ en dat het groter is dan alleen het puntje, staat niet uitgelegd.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's