De clitoris wordt eindelijk goed afgebeeld in de biologieboeken van Noordhoff. 'Als we een voet afbeelden zonder tenen, vinden we dat toch ook raar?'

Niet alleen het puntje, maar de gehele clitoris staat met ingang van volgend schooljaar in de nieuwe editie van de biologieboeken van uitgeverij Noordhoff.

Seksuoloog, auteur, podcastmaker en psycholoog Nynke Nijman is blij dat Noordhoff de clitoris goed opneemt in de biologieboeken.

Seksuoloog, auteur, podcastmaker en psycholoog Nynke Nijman is blij dat Noordhoff de clitoris goed opneemt in de biologieboeken. Eigen foto

De bijbal, de zaadbal en de balzak staan allemaal netjes aangegeven in de biologieboeken van Nectar, de biologiemethode van de educatieve uitgeverij Noordhoff. Net als de andere onderdelen van het mannelijke geslachtsorgaan. Maar bij de onderdelen van de vrouw gaat iets mis. Ja, er staat wel bij wat wat is. Maar dat de clitoris meer is dan ‘een orgaantje dat erg gevoelig is voor directe aanraking’ en dat het groter is dan alleen het puntje, staat niet uitgelegd.

Nieuws

menu