De geschiedenis van Winschoten zat twee en een half jaar in verhuisdozen. Nu heeft stichting Oud Winschoten weer een onderkomen

De geschiedenis van Winschoten zit niet langer in verhuisdozen. Sinds stichting Oud Winschoten ruim twee jaar geleden halsoverkop het toenmalig onderkomen in het Lucas ziekenhuis moest verlaten, is er weer een eigen plek, in een voormalig schoolcomplex.

Stichting Oud Winschoten is weer aan het verhuizen, nu naar het voormalig Dollard College aan de Stikkerlaan. Links: John Ruibing en Trijnko Pelgrim.

Stichting Oud Winschoten is weer aan het verhuizen, nu naar het voormalig Dollard College aan de Stikkerlaan. Links: John Ruibing en Trijnko Pelgrim. Foto: Huisman Media

Verhuiswagens rijden af en aan bij een voormalig schoolcomplex in Winschoten. De collectie van stichting Oud Winschoten is zo omvangrijk dat deze in minimaal zeven grote verhuiswagens past. In honderden dozen zit een diversiteit aan geschiedenis, oude voorwerpen, goud- en zilverwerk, schilderijen, foto’s en ander belangwekkend archiefmateriaal. De rode draad is Winschoten.

Hals over kop weggegaan