De groene deelscooters van GO Sharing blijven toch in Groningen: met vaste eigen parkeerplekken in de stad

De 200 groene elektrische deelscooters van GO Sharing blijven in Groningen, met vaste eigen parkeerplekken. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Foto: Frits Poelman/DVHN

Foto: Frits Poelman/DVHN Foto: Frits Poelman

Ondanks de populariteit van de scooters, zo schrijft Go Sharing zelf in haar aankondiging, besloot de gemeente Groningen het bedrijf geen vergunning te verstrekken voor het verhuren van deelscooters vanaf de openbare weg. De twee vergunningen die te vergeven waren gingen naar concurrenten Check en Felyx.

Dan maar zonder vergunning

Het besluit van de gemeente heeft geleid tot ‘ontzettend veel steunbetuigingen van onze Groningse gebruikers’, stelt Go Sharing. ‘Wij zijn daarom gaan kijken hoe we toch onze dienst kunnen blijven aanbieden en hebben een oplossing gevonden in het gebruik van vaste, eigen parkeerplaatsen.’

Die parkeerplaatsen probeert het bedrijf ‘zoveel mogelijk uit te breiden’ zodat mensen niet te ver hoeven te lopen. Vooralsnog staan de deelscooters vanaf 1 juli onder andere op de Turfsingel, bij businesscentra aan het Zernikepark, de Leonard Springerlaan en de Friesestraatweg en bij EM2 op de Suikerlaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu