De liefde kan niet altijd van een kant komen. Midden-Groningen spreekt harde woorden in gasdebat en neemt de energietransitie de wind uit de zeilen

Wat Gemeentebelangen Midden-Groningen (en een meerderheid van de gemeenteraad) betreft gaat er een streep door de regionale energietransitie in Groningen, de aanleg van windmolen- en zonneparken, zolang beloften om de gaskraan dicht te draaien en woningen te versterken niet worden nagekomen.

Wie een zonnepark in Midden-Groningen aan wil leggen, zoals dit van Solarfields in Hoogezand (Molenwaard), moet even geduld hebben. Zolang Den Haag de Groningers in de kou laat staan, voelt Midden-Groningen zich niet geroepen invulling aan de Regionale Energiestrategie (RES) te geven.

Wie een zonnepark in Midden-Groningen aan wil leggen, zoals dit van Solarfields in Hoogezand (Molenwaard), moet even geduld hebben. Zolang Den Haag de Groningers in de kou laat staan, voelt Midden-Groningen zich niet geroepen invulling aan de Regionale Energiestrategie (RES) te geven. foto solarfields

In de Regionale Energiestrategie (RES) heeft Groningen toegezegd in de nabije toekomst een meer dan gemiddelde bijdrage te leveren aan de (groene) energiebehoefte in Nederland. ,,Maar de liefde kan niet van een kant komen’’, zegt Markus Ploeger, fractievoorzitter Gemeentebelangen Midden-Groningen.

Nieuws

Meest gelezen

menu