Verslavingsarts heeft na zijn anti-roken acties een nieuwe missie: Ons ervan overtuigen dat een ongezonde leefstijl evengoed verslavend kan zijn

Verslavingsarts Robert van de Graaf uit Heerenveen kreeg landelijk bekendheid met zijn acties voor een rookvrije zorg en de Rookvrije Generatie-beweging. Nu heeft hij een nieuwe missie: ons ervan overtuigen dat een ongezonde leefstijl evengoed verslavend kan zijn. „Minder zitten en minder ongezond eten is net zo moeilijk als stoppen met drinken of roken.”

Robert van de Graaf is verslavingsarts en is een van de initiatiefnemers achter de Rookvrije Generatie, heeft een nieuwe missie: zitverslaving aanpakken en die erkend krijgen als officiële ziekte.

Robert van de Graaf is verslavingsarts en is een van de initiatiefnemers achter de Rookvrije Generatie, heeft een nieuwe missie: zitverslaving aanpakken en die erkend krijgen als officiële ziekte. Foto: Jilmer Postma

De kans is groot dat u dit artikel zittend leest. En dat u de rest van de dag ook (grotendeels) op een stoel of bank doorbrengt. In dat geval bent u niet de enige. Nederlanders van 4 jaar en ouder zitten op een doordeweekse dag namelijk gemiddeld 10 uur en 1 minuut, blijkt uit cijfers die TNO deze week publiceerde.

Nieuws

menu