Met corona besmette asielzoekers uit Sneek zijn aangekomen in Zoutkamp: ze gaan voorlopig met hun gezinsleden in quarantaine

Bewoners van het azc in Sneek die besmet zijn met het coronavirus verhuizen met hun huisgenoten naar de kazerne in Zoutkamp. Foto: Niels de Vries

De met corona besmette asielzoekers uit Sneek en hun gezinsleden zijn dinsdagavond aangekomen in de kazerne in Zoutkamp. Daar gaan zij de komende periode in quarantaine.

De zestig bewoners met hun gezinsleden zijn met bussen van Sneek naar Zoutkamp vervoerd. Alleen de eerste corona-besmette bewoner met zijn gezin is in Sneek gebleven en blijft daar in isolatie.

In de corona-quarantainelocatie in Zoutkamp is het, volgens het COA, mogelijk om niet-besmette personen, die geen deel uitmaken van een gezin met een besmette persoon, gescheiden te huisvesten – iets wat in het azc in Sneek niet lukte.

Milde klachten

Deze asielzoekers mogen hun woonruimte in de quarantaine-/isolatieperiode niet verlaten. Tot nu toe hebben besmette bewoners van azc Sneek milde tot geen gezondheidsklachten.

Eind mei kazerne weer van Defensie

Het COA kan tot uiterlijk 25 mei gebruik maken van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne. Hierna wordt het voor de azc-bewoners gebruikte deel van de kazerne weer teruggeven aan het ministerie van Defensie. De mensen van wie de quarantaine/isolatie kan worden opgeheven, kunnen terugkeren naar azc Sneek. Voor de mensen die 25 mei niet uit quarantaine/isolatie kunnen, wordt een passende plek gezocht. Of dat azc Sneek is of elders wordt dan nader bekeken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu