De nieuwe smaak van de garnaal
Er zijn garnalen en garnalen: door de machine gepeld of in Marokko gepeld. Het zijn twee soorten en het zijn twee smaken.

Hendrik Nienhuis bij de oude sluis naar de toenmalige Lauwerszee: ,,De garnalen zijn momenteel te duur.’’ Foto Pepijn van den Broeke
‘Maar zeker proef je het verschil.’’ We hebben het over garnalen, over het verschil tussen de machinaal gepelde garnaal en de garnaal die in Marokko wordt gepeld. De kenner bij uitstek zit tegenover ons: Hendrik Nienhuis (81), oud-eigenaar van Heiploeg (Marokkogarnaal) en huidig mede-eigenaar van Telson (handelaar in Marokkogarnalen en machinaal gepelde garnalen). „De Marokkogarnaal is wat zurig en die zo uit de kookpot komt is zoet-zout’’, weet Nienhuis.
Zwilkje
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier