De onoverwinnelijke Ariola

Ballonnen, bloemen en blijheid. Het is druk in delicatessenwinkel Ariola die wederom is uitgeroepen tot de leukste winkel van het land. ,,En nu is het klaar.’’

Ballonnen en slingers voor Ariola. FOTO PETER WASSING

Ballonnen en slingers voor Ariola. FOTO PETER WASSING

Italiaanser wordt het niet
De bokaal van vijf jaar geleden staat tussen de verse basilicum, de knapperige toastjes en pakken pasta. Italiaanser dan in delicatessenzaak Ariola wordt het niet in Groningen. Vrijdag ging Ariola opnieuw aan de haal met de titel Leukste winkel van Nederland en dat betekent een nieuwe bokaal. Past er nog best tussen, zegt eigenaresse Meilien Quaranta (57) die houdt van de geordende wirwar die haar piepkleine winkel is.

Het lijkt of Ariola er een geheime marketingstrategie op nahoudt waardoor het winkeltje in de Folkingestraat er altijd met alle prijzen vandoor gaat. Quaranta schiet in de lach want dit is pas de tweede prijs. ,,En de laatste, nu is het klaar! Er zijn zo veel andere mooie winkels. En ja, een zwager en een tante hebben alles op alles gezet om veel stemmen binnen te krijgen en....’’

Echt en kwaliteit
De deur zwaait open. Menno Plagmeijer treedt binnen met gelukwensen en een sierlijk taartje van eigen hand. Dat zit zo: hij is bakker en eigenaar van Broodje van eigen deeg in de Brugstraat, de Op-een-na leukste winkel van Nederland . Ariola won met 1362 stemmen, een nipte 29 meer dan Broodje van eigen deeg die op de valreep koekjes en croissantjes uitdeelde om stemmen te winnen. Beide ondernemers zijn het roerend eens. Winkels als die van hun zijn geliefd, zo zeggen ze eensgezind, omdat mensen houden van echt en kwaliteit.

Laat dat maar over aan Ariola, die sinds 1994 dagelijks verse pasta’s, pesto’s, tapenades en hapjes bereidt in de kleine open keuken achter de toonbank. Meilien Quaranta is getrouwd met een Italiaan die ze ooit ontmoette in The Londoner Pub in de Herestraat. Vandaar.

Grazie
Signorina
, klinkt het zangerig vanachter de toonbank tegen een mejuffrouw. Quaranta ziet het aan en prijst zich gelukkig met haar winkel waar klanten gerust een paar dagen later mogen komen betalen, waar ze tegen sluitingstijd altijd extraatjes uitdeelt, want weggeven is duizend keer mooier dan weggooien. Waar altijd iedereen terugkomt. Grazie , besluit ze.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu