De racefietsen staan achter in de schuur, de crossmotor is te koop. Oud-profrenner Tom Jelte Slagter zoekt een nieuwe sport (maar verder gaat het goed met hem)

Twee jaar geleden stopte hij, toen pas 31 jaar, plotsklaps met wielrennen. Hij wilde tijd voor zijn gezin en ging trekkers verkopen. Hoe is het met Tom Jelte Slagter, voormalig klimgeit uit Slochteren?

Voormalig wielrenner Tom-Jelte Slagter uit Slochteren woont tegenwoordig in Zevenhuizen en werkt als vertegenwoordiger van landbouwwerktuigen.

Voormalig wielrenner Tom-Jelte Slagter uit Slochteren woont tegenwoordig in Zevenhuizen en werkt als vertegenwoordiger van landbouwwerktuigen. Foto: Anjo de Haan

Tom Jelte Slagter kon nou eenmaal heel goed fietsen. Hij was wat dat betreft een mazzelschieter, zei hij in het jaar dat hij een profcontract tekende. Slagter reed tien jaar voor Rabobank, Garmin, Cannondale, Dimension Data en B&B Hotels-Vital Concept. Klassiekers, WK’s, Grote Rondes en hij won onder meer de Tour Down Under en twee etappes in Parijs-Nice. Aan het einde van het onrustige coronaseizoen 2020 koos hij voor een andere afslag. ,,Ik heb nooit de ambitie gehad dat ik tot mijn 36ste of 37ste wilde blijven fietsen.’’

Nieuws

menu