De rode beuk in Pieterburen of de treurbeuk in Gieten, wat wordt de mooiste boom van Nederland? Stemmen kan nu

Wint de rode beuk in domies Toen in Pieterburen de verkiezing 'mooiste boom van Nederland'? Foto: Jan Zeeman

De rode beuk beuk in Domies Toen in Pieterburen en de treurbeuk op de begraafplaats in Gieten maken kans op de titel 'mooiste boom van Nederland'.

De verkiezing is uitgeschreven door SBNL Natuurfonds,  een landelijke natuurorganisatie  die zich inzet voor natuur, landschap en erfgoed dat door particulieren en agrariërs wordt beheerd.

In deze jaarlijkse verkiezing draait het om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere maatschappelijke waarde voor een dorp of stad.

Twaalf finalisten

Eerder dit jaar werden 87 bomen voor de titel voorgedragen. Er doen nu nog twaalf mee om de titel. Tot de kanshebbers behoren de bomen in Pieterburen en Gieten.

 De rode beuk in Pieterburen is rond 1850 gepoot. De treurbeuk in Gieten stat sinds 1890 op het plaatselijke kerkhof. In de tussenstand hebben beide bomen een forse achterstand op de voorlopige koploper, een moeierboom uit 1675 in Etten-Leur.

Stemmen op de bomen kan sinds vrijdag en de stembus is open tot 14 oktober. Stemmen kan hier . Op 15 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu