'De warmte vliegt eruit waar je bij staat': Anderhalf miljoen huizen in Nederland hebben energielabel E, F of G. Bekijk hier hoeveel er in jouw gemeente staan

Anderhalf miljoen Nederlandse huizen zijn zo slecht geïsoleerd, dat ze over zeven jaar eigenlijk niet meer verhuurd mogen worden. Er wordt gewerkt aan een verhuurverbod voor zulke woningen, maar concreet is dat nog niet.

Anderhalf miljoen Nederlandse huizen zijn zo slecht geïsoleerd, dat ze over zeven jaar eigenlijk niet meer verhuurd mogen worden.

Anderhalf miljoen Nederlandse huizen zijn zo slecht geïsoleerd, dat ze over zeven jaar eigenlijk niet meer verhuurd mogen worden. Foto: Shutterstock

Dat blijkt uit onderzoek van Natuur&Milieu op basis van data van het Kadaster, de overheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De milieuorganisatie rekent met zowel geregistreerde als voorlopige energielabels en concludeert op basis daarvan dat er in totaal ongeveer anderhalf miljoen huizen moeten zijn met een energieprestatie van label E, F of G.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's