De wereld aan eten en drinken tijdens Lekker Noordbroek

Wijnmakers uit Nieuw Zeeland, Italie en Frankrijk staan zaterdag en zondag hun producten aan te prijzen tijdens de tweede editie van Lekker Noordbroek op het erf van de Beereshoeve.

Geholpen door het bijna tropische weer werd de foodmarket al vanaf elf uur 's ochtends bezocht door vele belangstellenden.

Naast de wijnproducenten staan er op de markt enkele foodtrucks. Niet alleen van ver komen de producenten, de markt kent een groot aantal vertegenwoordigers van voedsel dan wel drankproducenten uit eigen streek. Arkema staat er met vlees, Meinardi met aardbeien en uit Zuidbroek zijn de mannen van bierbrouwerij De Klappe vertegenwoordigd. Hun Weizen bier bleek in de warme zon een populair dorstlessend drankje.

Organisator Wietze Snaak toonde zich zaterdagmiddag al opgetogen over de belangstelling voor de markt. De eerste editie vorig jaar werd bezocht door liefst 4000 mensen. Snaak verwacht dat het aantal bezoekers dit weekeinde nog hoger zal uitvallen.

Behalve eten en drinken is er entertainment in de vorm van meerdere optredende artiesten. De Groninger troubadour Alex Vissering is gebombardeerd tot het gezicht van het festival en treedt zowel vandaag als zondag meerdere keren op.

Lekker Noordbroek is vandaag, zaterdag nog tot 22 uur te bezoeken. Zondag is de markt open van 11 tot 22 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu