De zon zorgt voor lange wachtrijen voor de veerdiensten naar Ameland en Schier. Maar: iedereen past erop, verwacht Wagenborg

Ook donderdag 30 augustus was het al druk bij Wagenborg. Vandaag is het nog drukker. Foto: Micle de Greef / Venema Media

Het is zomer, het is vakantie en het is vrijdag. Oftewel: we willen massaal naar de Waddeneilanden. En dus staan er lange rijen voor de terminal van rederij Wagenborg in Lauwersoog. Maar iedereen kan mee, verwacht Ger van Langen.

„Ja, het is inderdaad een drukke dag”, zegt directeur Ger van Langen van rederij Wagenborg. Niet ongewoon druk, voegt hij eraan toe, gewoon normaal zomervakantie-lekkerweer-druk.

Extra lange rijen door corona

Het is wel tot nu toe de drukste dag van het jaar, aldus Van Langen. Door het coronavirus voeren de boten een tijdlang met minder passagiers. Inmiddels mogen alle plekken weer worden bezet. Een mondkapje is op de boot wel verplicht, net als in de terminals en op het terrein van Wagenborg.

Buiten dat terrein hoeft een mondkapje niet. Dan is afstand houden het advies. En dat zorgt ervoor dat de wachtrijen nog langer lijken dan anders.

Vandaag extra afvaarten naar Schier

Om alle vakantiegangers naar Schiermonnikoog te brengen, wordt er vandaag extra vaak naar het eiland gevaren. „Vanochtend om half tien en om half elf zijn twee boten tegelijk vertrokken”, zegt Van Langen. En ook op vrijdagmiddag varen er twee boten tegelijk.

Naar Ameland is geen extra bezetting. Van Langen: „Naar Ameland vaart al elk uur een boot. Dat is de maximale bezetting.”

Wil je vandaag ook nog graag naar Schiermonnikoog of Ameland? Dat kan, verwacht Van Langen. „Vanochtend kon iedereen mee, en dat zal vanmiddag ook wel lukken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
Waddengebied
menu