DelfSail wijkt met muziek uit naar stadsstrand

DelfSail verplaatst de hoofdmoot van zijn muzikale randprogramma van de haven naar het nieuwe stadsstrand in Delfzijl.

De organisatie van het maritieme festival, van 29 juni tot en met 3 juli in de havenstad, heeft daartoe besloten vanwege de verwachte massale belangstelling voor publiekstrekkers als Kensington en de Common Linnets.

Maringterrein sterk genoeg

Vanwege de veiligheidseisen is de bezoekerscapaciteit op de oorspronkelijke locatie voor het hoofdpodium in de haven sterk begrensd. Op deze plek, op de kop van de nieuwe Handelskade Oost, is er in geval van calamiteiten slechts één vluchtroute voor het publiek.

Dat bezwaar geldt niet voor het strand dat begin dit jaar is aangelegd op het zogeheten Maringterrein, achter de zeedijk bij het centrum van de havenstad. Hier kunnen volgens DelfSail-directeur Cor Boots maximaal 20.000 bezoekers terecht, een paar duizend meer dan op de Handelskade.

Volgens Boots is het zand dat vanaf maart is opgespoten op het Maringterrein inmiddels voldoende ingeklonken om zo’n mensenmassa te dragen. Zelfs bij zware regen leidt dat volgens hem niet tot problemen. Ook het zware materieel van de podiumbouwers kan met hulp van rijplaten zonder bezwaren worden aangevoerd.

Laatste moment

De verhuizing van het hoofdpodium levert volgens de DelfSail-directeur geen substantiële extra kosten op. ,,We moeten wat dingen omzetten om de benodigde faciliteiten op het strand aan te leggen. Maar dat gold voor de haven ook. Sommige zaken vallen wat duurder uit, andere wat goedkoper maar per saldo is er geen groot verschil in kosten.’’

Boots erkent dat de verplaatsing van het hoofdpodium op een laat moment komt. Pas enkele weken geleden hakte de organisatie de knoop door. ,,Toen we onze planning maakten, wisten we niet dat het strand beschikbaar was.’’ Hij ziet veel voordelen: ,,We kunnen veel meer mensen kwijt én we voegen een ‘beach-element’ aan het muziekfeest toe. Het is nu doorpakken maar dat gaat allemaal goed komen.’’

Benieuwd waar de schepen nu zijn? Bekijk de plattegrond. Bezoekers van Facebookpagina van de nautische manifestatie DelfSail maken kans op een meet en greet met de band Di-Rect.

Nieuws

menu