Derde drugsvangst binnen maand voor marineschip Zr.Ms. Groningen in Caribisch Gebied

Marineschip Zr.Ms. Groningen. Foto: Bea Moedt

Opnieuw heeft het marineschip Zr.Ms. Groningen in het Caribisch gebied een slag gewonnen in de 'war on drugs'. Een zeilboot met aan boord 80 kilo cocaïne werd deze week onderschept.

Het is de derd egrote drugsvangst van het marineschip deze maand. keer deze maand een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied.

Duizend kilo drugs onderschept in september

De teller voor de Groningen staat daarmee op een ton aan onderschepte drugs in september. Eerder werd al van twee  boten respectievelijk 455 en 465 kilo cocaïne aan boord gehaald.

De Groningen en de kustwacht spotten eergisteren in de vroege ochtend op de radar een verdachte snelle boot. Zij zagen vervolgens dat de speedboot tot stilstand kwam naast een zeilboot, die in de buurt van de Groningen lag. De snelle boot keerde kort daarna terug richting het zuiden.

Twee  FRISC-rubberboten van de Groningen naderden daarop de zeilboot voor een controle. Na overleg met de kustwacht is die overgedragen aan een Metal Shark van het team. Deze patrouilleboot sleepte het vaartuig naar Curaçao.

Britse schipper aangehouden

Bij een uitgebreide controle in de haven van Willemstad werden 3 balen aan drugs gevonden, goed voor 80 kilo. De enige opvarende, een Britse man, is aangehouden. Zowel de drugs als de man zijn overgedragen aan de politie.

Zr.Ms. Groningen is sinds begin juli als stationsschip actief in het Caribisch gebied. Het schip wordt onder meer ingezet voor counter-drugsoperaties en bij humanitaire hulpverlening.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu