Dertien mensen aangehouden en negen voertuigen in beslag genomen bij ontruiming Simmerenterein in Groningen

Foto: Patrick Wind

De politie is begonnen met de ontruiming van het oude Simmerenterrein aan de Ulgersmaweg in Groningen. Een grote groep mensen wilde het terrein kraken.

Dertien mensen zijn aangehouden en negen voertuigen zijn in beslag genomen. De politie geeft aan dat de ontruiming rustig verloopt. Tal van caravans worden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

De ontruiming gebeurt op last van de gemeente Groningen.

 

Het gaat om een groep mensen die eerder op de vloeivelden in Hoogkerk woonde. Daarop verhuisden ze naar de Ulgersmaweg naar het voormalige terrein van schrooftbedrijf Simmeren.  De gemeente wilde de groep verhuizen naar de Gideonweg. Daar zagen deze mensen niets in. Toch houdt de gemeente vast aan de locatie Gideonweg voor deze groep.

Zondagochtend namen ze bezit van het terrein van Simmeren. Tot twintig jaar terug zat hier het sloopbedrijf Simmeren gevestigd. Het bedrijf heeft met de locatie en met de ontruiming niets van doen.

De krakers zeggen dat ze bereid waren om huur voor het terrein te betalen. De betrokkenen zijn geschrokken van de politie-inzet. Bij de aanhoudingen zou extreem veel geweld gebruikt zijn.

Een deel van de Ulgersmaweg is vanwege de politieactie afgesloten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu