Saskia (53) bakt desembrood in de schuur achter de oude pastorie van Westernieland. 'Het is een verschrikkelijk strak regime'

Saskia Boesveldt bakt vanuit een schuur achter haar huis in Westernieland brood. Twee keer per week kunnen mensen hun bestelde brood ophalen en ze heeft afhaalpunten in Het Hogeland.

Saskia Boesveldt bakt vanuit een schuur achter haar huis in Westernieland brood. Twee keer per week kunnen mensen hun bestelde brood ophalen en ze heeft afhaalpunten in Het Hogeland. Foto: Jaspar Moulijn

Terwijl bakkers het steeds zwaarder hebben, floreert die in Westernieland. Verscholen achter één van de mooiste huizen in het dorp bakt Saskia in haar schuur desembroden die in heel Noord-Groningen gretig aftrek vinden. „Ik kan echt niet meer dan zestig zachte bolletjes bakken per keer.”

Desembroodjes met miso en sesamzaadjes, brood met knoflook, aardappel en bieslook of met cheddar en jalapeños: de planken en werkbanken in de schuur liggen er vol mee. In de lucht hangt de bedwelmende geur van versgebakken brood en temidden van dat alles staat Saskia Boesveldt (53) bloem en water af te meten voor de volgende lading broden.

Bakkerij in de schuur achter de pastorie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's