Deze Groningse ontwerper toverde Groningen om tot Manhattan

De bijzondere plattegrond die Sebas van den Brink maakte van de binnenstad van Groningen.

De Groningse Sebas van den Brink maakt furore op Twitter met een zelfontworpen kerstkaart. Het is een kleurige afbeelding van de binnenstad van Groningen die het midden houdt tussen een plattegrond en een metrokaart.

Het resultaat is een strakke weergave van de Groninger binnenstad, vol rechte lijnen en rechte hoeken. De kaart doet denken aan het rechte stratenplan van Manhattan in New York. Van den Brink stuurde de poster maandag als kerstkaart rond naar vrienden en werkrelaties. Ook zette hij de kaart op Twitter.

En mensen uit Groningen en daarbuiten vinden het prachtig, zo blijkt uit de vele reacties die hij sindsdien op Twitter ontvangt.

Vier jaar werkte de ontwerper, die als kind al kaarten maakte, aan zijn ontwerp. "Ik wilde zien of het me zou lukken om een stadsplattegrond en een metroplattegrond te fuseren tot een leesbare kaart", vertelt hij.

Van den Brink heeft de smaak te pakken. Na Groningen volgen nog meer steden, belooft hij. "De grote steden in Nederland sowieso en ook buitenlandse steden zonder een noemenswaardig grid, zoals Berlijn, Londen en Parijs."

De ontwerper heeft nog een verrassend ontwerp: een metroplattegrond van alle snelwegen in Nederland.

Deze kaart is nog niet af, via Twitter worden momenteel allerlei suggesties en tips aangedragen. Van den Brink is blij met al dit enthousiasme.

Voor wie ook enthousiast is, de Groninger is van plan zijn kaarten te zijner tijd verkopen in een webshop.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu