Deze Nederlandse jongeren brengen hun vakantie door in Groningen om de wijk Lewenborg op te knappen: ‘Je denkt dat je voorbereid bent op de armoede, maar het is echt heftig’

Lewenborg, Groningen. Niet direct de gedroomde vakantiebestemming als je jong bent en wat wilt. Lori, Fleur, Jeroen en Lieke zijn toch best blij dat ze hier beland zijn. Voor de stichting World Servants knappen ze de wijk op.

Jongeren doen voor de stichting World Servants vrijwilligerswerk in Lewenborg. Fleur van Lobenstein (midden) is bouwleider bij het groepje dat een buurthuis bouwt aan de Overloop.

Jongeren doen voor de stichting World Servants vrijwilligerswerk in Lewenborg. Fleur van Lobenstein (midden) is bouwleider bij het groepje dat een buurthuis bouwt aan de Overloop. Foto: Jan Willem van Vliet

Het begon nog hoopvol, donderdagochtend vroeg, maar tegen tienen drupt alles van de regen aan de Overloop in Lewenborg. De bomen, het buurthuis in aanbouw, de partytentjes die beschutting hadden moeten bieden maar één voor één instorten onder de waterlast. En bouwleider Fleur van Lobenstein (22). ,,Ik ben doorwéékt. Tot op m’n ondergoed.’’ Het is moeilijk om nu niet aan zonnig Malawi te denken.

Tieners en twintigers bouwen een buurthuis voor Lewenborg

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's