Deze sterrenchef is de Groningse nieuwkomer in de Lekker Top-100. Hij houdt van frituursnacks en gaat met kerst naar McDonald's. 'Ik heb een hekel aan foodsnobs' | Talk of the Town

Steven Klein Nijenhuis, die met zijn restaurant Herberg Onder de Linden voor het eerst in de Lekker500 top 100 staat, is te gast in Talk of the Town

De nieuwe Groningse binnenkomer in de Top 100 van Lekker500 is Herberg Onder de Linden in Aduard. Chef en eigenaar Steven Klein Nijenhuis is al acht jaar in het bezit van een Michelinster, maar in dit lijstje stond hij niet eerder. Leuk, vindt hij. ,,Maar je moet het ook niet groter maken dan het is”, vertelde Klein Nijenhuis vrijdagmiddag in Talk of the Town.

De Lekker500 stelt sinds 1977 jaarlijks een lijst samen met de vijfhonderd beste restaurants van Nederland. Met lovende woorden staat Herberg Onder de Linden dit jaar op plek 69: ,,Een team dat gewaagde combinaties niet schuwt, maar wel weet wat ze aan het doen zijn. Voor ons is dit geen klassieke keuken in een nieuw jasje, of de Franse keuken met een eigen twist: het is de keuken van patron-cuisinier Steven Klein Nijenhuis.”

Nieuws

menu