Directeur Mojo: Stadspark Live moet Pinkpop van het Noorden worden

Sting tijdens de eerste editie van Stadspark Live. Wat organisatiiebureau Mojo betreft wordt Stadspark Live het Pinkpop van het Noorden. Foto:Archief DvhN / Siese Veenstra

Het popfestival Stadspark Live moet uitgroeien tot Pinkpop van het Noorden.

Die ambitie spreekt directeur John Mulder van Mojo donderdag uit bij de presentatie van The Script, Iggy Pop, Passenger en Kensington als optredende acts voor de tweede editie van Stadspark Live op zaterdag 20 juni.

Onderzoek naar meerdaags festival

Mulder gaat kijken of het eendaagse evenement in de toekomst kan uitgroeien tot een meerdaags evenement. ,,We moeten natuurlijk wel onderzoeken of daar behoefte aan is. Wij staan er voor open."

Mulder wil namens Mojo met de stad Groningen een langdurige relatie aangaan voor het organiseren van grote muziekevenementen. ,,We moeten Stadspark Live eerst een paar jaar uitbouwen."

Green Day in Groningen

Dankzij de eerste editie van het festival is het gelukt om Green Day met Weezer en Fall Out Boy een week voorafgaand aan Stadspark Live naar de draf- en renbaan te halen. ,,Green Day wil op een mooie plek in een festivalsetting spelen. Het is geen garantie dat zoiets elk jaar lukt." Mulder zegt dat het binnenslepen van Green Day een toevalstreffer was. ,,Je bent afhankelijk van tourschema's en routing."

Mulder zegt dat Stadspark Live in hetzelfde rijtje moet komen te staan als Pinkpop, Down the Rabbit Hole en Woo Hah. Voor al deze evenementen verzorgt Mojo de programmering. ,,Daar zijn we nog niet helemaal. We moeten daar nog aan bouwen."

De ambitie om Stadspark live verder uit te bouwren is afhankelijk van de medewerking van Groningen. ,,Het heeft ook te maken hoe het hier valt. Is er niet teveel overlast? Dat moeten we met de stad en de bewoners uitvinden. We willen niet binnen denderen en ons ding doen. We willen het samen doen."

'We steken onze nek uit voor Stadspark live'

Over de samenstelling van het programma voor Stadspark Live heeft Mojo voortdurend overleg met de mensen van Spot/Oosterpoort. ,,Er zou over een act een veto uitgesproken kunnen worden maar dat is nooit een issue. We willen allemaal hetzelfde: een goed programma. Dat moet uitgebalanceerd zijn."

Mulder beaamt dat de festivalkalender in Nederland behoorlijk is dichtgeslibt. ,,Dat gaat over het aantal evenementen. De afgelopen jaren is er een enorme groei. We steken onze nek uit voor kwalitatief goede evenementen. We willen van Stadspark Live een groot kwalitatief festival maken. Dit moet het Pinkpop van het Noorden worden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu