Dit is er mis in restaurants in Groningen en Drenthe: 20 zaken op lijst van verscherpt toezicht

Foto: ANP

Een twintigtal horecagelegenheden in Groningen en Drenthe zijn in 2017 door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder verscherpt toezicht geplaatst. Bij inspecties werd verrot eten, schimmel of ongedierte aangetroffen.

Dat blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws . Het onderzoek richt zich op rapportages over 2017.

Feithhuis, Indrapoera en Vesuvio

In Groningen ging het om onder meer gerenommeerde bedrijven als het Feithhuis, Indrapoera (Winschoten) en Vesuvio (Hoogezand).

In Drenthe werden onregelmatigheden geconstateerd in Restaurant Meppel en Chinees restaurant Specialiteiten van Drenthe (Ubbena)

In Friesland kwamen zaken als It Wiid/De Buitenplaats (Eernewoude) en Leeuwarden Lounge onder verscherpt toezicht. De NVWA heeft de rapporten vrijgegeven. Daarin staan ook verklaringen van de bedrijven.

Knaagdierenplaag

Zo blijkt dat de bouw van het Groninger Forum het Feithhuis behoorlijk parten heeft gespeeld. Het bedrijf had daardoor last van een knaagdierenplaag. ‘Er is een nieuwe keuken geplaatst. Ons pand is afgedicht. De problemen zijn aantoonbaar structureel opgelost’.

Vesuvio op haar beurt heeft te maken gehad met brand en is nu bezig compleet opnieuw in te richten. Indrapoera zegt dat er na de inspectie stevige maatregelen zijn genomen om de problemen op te lossen.

De uitbater van het Specialiteiten Restaurant in Ubbena is zelf in de keuken gaan werken. Hij zegt alles te hebben aangepakt en toekomstige inspectie met vertrouwen tegemoet te zien.

Dankzij een nieuwe chef, een nieuwe keuken en een nieuw management heeft It Wiid stevig zaken op orde gesteld.

NVWA is strenger

De NVWA zegt de afgelopen jaren strenger te zijn geworden. Waar een bedrijf vroeger nog wel eens wegkwam met een boete, wordt nu sneller verscherpt toezicht ingesteld. Bovendien gaan inspecteurs vaker langs als er misstanden worden vermoed. In heel Nederland stonden in 2017 485 bedrijven onder verscherpt toezicht.

Nieuws

menu